PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Actueel Actueel

Kerkdiensten vanuit 't Trefpunt:

Zondag 3 december:       https://youtube.com/live/C_ZCHLOtvWU            1e Advent
Klik hier om naar de liturgie bij deze viering te gaan. 

Als u met b.v. uw smart-televisie naar de uitzendingen wilt kijken kunt u in YouTube zoeken op “trefpunt Bennebroek”. Hier staan dan alle beschikbare openbare uitzendingen vermeld.

Voor oudere diensten gaat u in de balk links naar het kopje "kerkdiensten in beeld en geluid". Ook kunt u op YouTube zoeken naar “trefpunt Bennebroek”


Het actuele programma van de kerk zoals de ontmoetingsochtenden, Trefpuntcafé, de bijeenkomsten van de commissie Bezinning en Verdieping staan in de "Agenda kerkelijke activiteiten" vermeld. Hier treft u tevens alle bijzonderheden aan.

Onder het menu 'Vieringen per maand' treft u het aparte rooster aan van de zondagochtend vieringen. Soms is er extra informatie beschikbaar over de betreffende viering, dan klikt u op 'meer details' en als er meer tekst beschikbaar is, kunt u deze daar lezen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Kerstconcert met Samenzang 16 december
Op zaterdag 16 december om 16:00 uur organiseert de Diaconie  een Kerstconcert met Samenzang in Het Trefpunt voor alle inwoners van Bennebroek en omgeving. Dit belooft een bijzonder muzikaal feest  te worden, temeer omdat het een uitvoering in kerstsfeer betreft van een orkest en een koor.
Het gemengd koor Odysseus uit Landsmeer en Mandolineorkest AMTG uit Amsterdam zal om en om en ook samen welluidende liederen en composities uitvoeren die veelal bekend en soms ook nog niet of nauwelijks  bekend zijn, maar alle heel goed passen in de kerstsfeer.
AMTG speelt onder meer muziek van Corelli (Pastorale uit concerto grosso nr 6) en Piazolla (Milonga del Angel) . Odysseus zingt een aantal  kerstliederen zoals uit Tsjechië,  Oekraïne en Zweden. Orkest en koor voeren samen uit  ‘O holy Night’ (A. Adam), ‘Hallelujah’ (L.Cohen) en andere.  De Samenzang (met orgel, koor en orkest) betreft  bekende kerstliederen zoals ‘O Denneboom’, ‘Rudolph the red-noosed reindeer’ en  natuurlijk  ‘Stille Nacht’.
AMTG bestaat uit twintig leden waarvan dertien mandoline/mandola spelen, zeven gitaar en een contrabas. Odysseus telt 7 bassen/ tenoren en 20 alten/sopranen . Beide ensembles zijn opgericht in de jaren zestig van de vorige eeuw en worden vakkundig gedirigeerd door respectievelijk Paul Tijink (Odysseus) en Nelleke Boosman (AMTG). Samen hebben koor en orkest  al enkele malen eerder opgetreden en is een harmonieuze samenwerking ontstaan.
De aanvang van het concert is 16:00 uur (deuren open 15:30 uur) en zal zonder pauze ruim een uur duren. Het concert is weliswaar gratis toegankelijk maar na afloop vindt wel een inzameling plaats om de kosten te dekken. Dan is er ook  gelegenheid voor  het nuttigen van een consumptie met versnapering, die door de organisatie wordt aangeboden.
Het Trefpunt is gesitueerd aan het Akonietenplein 1 in Bennebroek en goed bereikbaar met een ruime en kosteloze parkeergelegenheid voor de deur.
Iedereen is van harte welkom !

 

terug
 
 
 

1e Advent
datum en tijdstip 03-12-2023 om 10.00u
meer details

2e Advent
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Zending en racisme
datum en tijdstip 14-12-2023 om 20.00u
meer details

3e Advent. Dienst van Schrift enTafel .
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.