PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

di 12 februari 2019

Bezinning en verdieping : Tobit een bijbels sprookje

Locatie: 
 Pauwehof
Tijdstip: 
 20.00

In de tijd van Rembrandt was het een bekend en geliefd verhaal. Tobit is een vrome Jood die blind wordt en zijn aanzien en fortuin verliest. Hij stuurt zijn zoon Tobias naar een ver land om geld op te halen dat hij daar in bewaring heeft gegeven. Tobias maakt op die reis van alles mee. Maar hij doorstaat de beproevingen, keert terug naar huis en Tobit wordt genezen.
Wat maakte het verhaal zo populair? Al vanaf het begin weet je dat het goed zal aflopen. Hebben mensen veel van zichzelf herkend? Het gaat in ieder geval over machteloosheid, angst, over eenzaamheid en verbondenheid en over groei naar volwassenheid. En bovenal is het een verhaal over Gods verborgen nabijheid op onze wegen. Een menselijk verhaal dus over geloof en ons leven van alledag, verteld in de taal van sprookjes en van dromen.
Rembrandt maakte vele prenten over Tobit. Händel schreef muziek bij dit verhaal en componeerde zijn oratorium Tobit. Arie Molendijk zal proberen al vertellend, spelend en gebruikmakend van prachtige verbeeldingen en van de muziek van Händel het oude verhaal van Tobit opnieuw tot leven te brengen. Het is een verhaal over ons leven als een reis.
 
Inleider:                    Arie Molendijk
Datum:                     dinsdag 12 februari
Plaats en tijd:           Pauwehof, 20.00 uur
Contactpersoon:         Annet Mourik

terug
 


 
 

Gezamenlijke dienst met H'stede in B.broek
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 31-07-2019 om 10.00
meer details

Gezamenlijke dienst met H'stede in H. stede
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10.00u
meer details

Gezamenlijke dienst met H'stede in B.broek
datum en tijdstip 11-08-2019 om 10.00u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.