PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

di 19 maart 2019

Bezinning en verdieping: Oog in oog

Locatie: 
 Trefpunt

Mystiek is een verlangen naar en ervaring van de Bron van leven die in ons wil doorwerken. Zo kan ons leven doel en zin krijgen, en leven we vanuit innerlijke bezieling aan betere menselijke verhoudingen.
Christelijke mystiek heeft een indrukwekkend religieus en cultureel erfgoed voortgebracht, waarvan we kunnen genieten in woord en beeld. Het kan dan gaan om poëzie, preken en gebeden, maar ook om schilderijen, borstbeelden en gebouwen.
In de ontmoeting rond mystieke teksten en beeldende kunst zullen we ons hierin verdiepen.
We doen dit aan de hand van het boek van Kick Bras, Oog in oog, christelijke mystiek in tekst en beeld. Het is niet noodzakelijk het boek aan te schaffen.
Kick Bras, kenner van mystiek, becommentarieert teksten en voorwerpen uit allerlei eeuwen, landen en joods-christelijke tradities, en ontsluit hun blijvende zeggingskracht. Hij verbindt de verbale en visuele uitingen met elkaar, als verwanten die allemaal op die Ene, op het goddelijk mysterie zijn gericht.
Ook heeft Bras aandacht voor hoe wij nu, vandaag de dag, het goddelijke mysterie zouden kunnen ervaren, en daarbij deelt hij ook zijn eigen ervaringen. Bij een mystieke ervaring is het of we even oog in oog staan met de Eeuwige.
Deze avond geeft ruimte om tot nieuwe kennis en tot nieuwe inzichten te komen.
Kick Bras is theoloog en publiceert regelmatig over spiritualiteit.
 
Inleider:                    Kick Bras
Datum:                     dinsdag 19 maart
Plaats en tijd:           Trefpunt, 20.00 uur
Contactpersoon:       Jolien Nak
 

terug
 


 
 

Viering
datum en tijdstip 26-05-2019 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 29-05-2019 om 10.00
meer details

Hemelvaart, Gez. Dienst met Heemstede in Heemstede
datum en tijdstip 30-05-2019 om 10.00u
meer details

Oecumenische Feestviering
datum en tijdstip 02-06-2019
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.