PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 

do 10 oktober 2019

Bezinning en verdieping

Locatie: 
 Trefpunt
Tijdstip: 
 20.00 uur.

Kanker onder controle….
Dr. Marcel Stokkel zal vertellen over de snelle ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek. “We hopen door samen te werken met andere specialisten over enkele jaren kanker volledig onder controle te hebben” , zegt hij .
Naast zijn zorg voor de patiënt is hij als arts, hoofd van de divisie diagnostiek en hoofd van de afdeling nucleaire geneeskunde . Wetenschappelijk onderzoek en zorg voor de patiënt moeten in die koers samengevoegd worden tot een geheel  en zo hoopt men de vele vormen van kanker te overwinnen. Met het hoge tempo van ontwikkelingen en geweldige innovaties op het gebied van kanker diagnostiek en behandelingen  kunnen patiënten na de behandeling veel langer in leven blijven.
De kosten van de zorg stijgen daarmee ook. Regelmatig staan dan ook zin en onzin van behandelingen op de agenda . Daar kruisen de medische mogelijkheden en medisch-ethische overwegingen elkaar. Feitelijk wordt dan de vraag gesteld: hoeveel is een mensenleven waard?. Wat hebben we als samenleving er voor over om enkele maanden levenswinst te bereiken. Die vragen zijn nauwelijks te beantwoorden. De ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek  zijn van levensbelang en verdragen geen bezuinigingen.
Dr Stokkel medisch specialist in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis,geeft een kijkje  achter de schermen van dit ziekenhuis.
Ds Aart Mak zal met hem in gesprek gaan over de ethische en levensbeschouwelijke aspecten van een leven met kanker .

Inleider: Marcel Stokkel
Interviewer: Aart Mak
Datum: donderdag 10 oktober 2019
Plaats en tijd:      Trefpunt, 20.00 uur
Contactpersoon:  Jolien Nak  
 

terug
 


 
 

Dienst van Schrift en Tafel
datum en tijdstip 13-10-2019 om 10.00u
meer details

Joost
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 30-10-2019 om 10.00
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.