PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Actueel Actueel

Kerkdiensten vanuit 't Trefpunt:
 

Zondag 23 juni: https://youtube.com/live/3Sb2f5XcoBQ
Klik hier om naar de liturgie bij deze viering te gaan.
 

Als u met b.v. uw smart-televisie naar de uitzendingen wilt kijken kunt u in YouTube zoeken op “trefpunt Bennebroek”. Hier staan dan alle beschikbare openbare uitzendingen vermeld.

Voor oudere diensten gaat u in de balk links naar het kopje "kerkdiensten in beeld en geluid". Ook kunt u op YouTube zoeken naar “trefpunt Bennebroek”


Het actuele programma van de kerk zoals de ontmoetingsochtenden, Trefpuntcafé, de bijeenkomsten van de commissie Bezinning en Verdieping staan in de "Agenda kerkelijke activiteiten" vermeld. Hier treft u tevens alle bijzonderheden aan.

Onder het menu 'Vieringen per maand' treft u het aparte rooster aan van de zondagochtend vieringen. Soms is er extra informatie beschikbaar over de betreffende viering, dan klikt u op 'meer details' en als er meer tekst beschikbaar is, kunt u deze daar lezen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vul een doos geef een schat  
Onze schoenendozen zijn rond de kerstdagen uitgedeeld in o.a. Albanië ( en een deel in de Oekraïne)   We hebben van de uitdeling in Albanië  foto’s  binnen gekregen! Dankbaar dat we met jullie hulp in welke vorm dan ook voor zoveel kinderen mooi gevulde schoenendozen hebben mogen maken!

  

Op koningsdag zaterdag 27 april is er traditie getrouw altijd de vrijmarkt! En dat is iets waar wij voor onze schoenendoosactie dankbaar gebruik van maken.  Op zoek naar speelgoedautootjes, kleine popjes, knikkers, springtouwen, tollen, puzzels (< 100 stukjes) en spelletjes ( zoals domino en memory). Als u ook een vrijmarkt gaat bezoeken, speurt u dan voor ons mee? Hoe meer  speelgoed we binnen krijgen hoe meer kinderen we straks blij kunnen maken met een mooi gevulde schoenendoos! Doe je ook weer mee met onze schoenendoosactie 2024? Samen kunnen we een verschil maken!
Hartelijke groet,  Charlotte en Jacqueline Petri (petridegier@gmail.com)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Trefpuntcafé 3 mei 2024

Geestelijke Verzorging in de krijgsmacht, luxe of noodzaak?
 
 Militairen worden bij de uitoefening van hun beroep met vragen geconfronteerd van leven en dood, schuld en schaamte, de zin en betekenis van wat zij doen, ondergaan en meemaken. Dat is van alle tijden, zo ook tijdens WO II, tijdens de ‘vredemissies’ van de afgelopen decennia, maar ook nu in de context van de oorlog in Oekraïne. 
In de krijgsmacht lopen naast andere hulp- en zorgverleners ook geestelijk verzorgers rond, die militairen op basis van levensbeschouwing bijstaan in het omgaan met deze vragen. 
 
Op vrijdag 3 mei is dominee Ids Smedema onze gast. Hij werkte 23 jaar als geestelijk verzorger bij Defensie, zowel paraat binnen de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee, als in een beleidsfunctie binnen de Dienst Protestantse Geestelijke Verzorging. Bovendien was hij enkele malen mee-uitgezonden naar missiegebieden. Hij wil graag iets over zijn ervaringen en gedachten vertellen. Hoe werkt dat, die geestelijke verzorging, wat komt er op welke manier aan de orde, en wat is de meerwaarde ervan ten opzichte van andere hulp- en zorgverleners? Vragen die in de week rond 4 en 5 mei vast nog weer een eigen kleur krijgen…
 
Het Trefpuntcafé is open vanaf 20.00 uur. Om 20.30 uur begint onze gastspreker met zijn verhaal. 


 

terug
 
 
 

Koffiekring
datum en tijdstip 26-06-2024 om 10.00
meer details

Viering
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 07-07-2024 om 10.00 uur
meer details

Viering
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10.00 uur
meer details

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.