PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Trefpuntcafé

Trefpuntcafé

Trefpuntcafé heropent coronaproof

Als werkgroep Trefpuntcafé zijn we zeer verheugd dat we op vrijdag 2 oktober van start kunnen gaan met een nieuw seizoen van het Trefpuntcafé na een abrupt einde van de vorige cyclus in maart. Weliswaar niet helemaal zoals we dat gewend waren, maar wel met de vertrouwde formule: een inspirerende spreker, een drankje, een goed gesprek. We volgen de actuele coronaregels van het RIVM. In de kerkzaal staan de tafels en stoelen in een café opstelling op veilige afstand van elkaar. Uw drankje wordt aan tafel bezorgd. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, maar bij aankomst noteren we wel uw naam en gegevens. Na het beantwoorden van de gezondheidsvragen en desinfectie van uw handen wordt u dan naar uw zitplaats geleid. Verder houden we ons natuurlijk aan de primaire coronaregels van het RIVM: iedereen die niet ziek is of klachten heeft die op corona zouden kunnen duiden is welkom, handen schoon en 1,5 meter afstand houden. Hieronder vindt u een uitnodiging voor onze openingsavond en een overzicht van het nieuwe seizoen, met daarin een aantal ‘oude bekenden’; sprekers die we in maart, april en mei verwacht hadden staan nu opnieuw in het programma.

Anne Gelderloos, Kees de Vries, Olof Huiberts, Gerline de Jong


Welkom bij het Trefpuntcafé.      

Een boeiend verhaal van een bijzondere gast over een actueel onderwerp.
Gesprek en ontmoeting in een ontspannen sfeer.
Met koffie, thee en een drankje.

Voor mensen uit Zuid-Kennemerland,
geïnteresseerd in samenleving en cultuur.
Thema’s: zorg, politiek, kunst, gezondheid, religie, economie, natuur.

Iedere eerste vrijdag van de maand in het Trefpunt.
Deur open 20.00 uur
Aanvang lezing 20.30 uur.

Kijk bij het tabblad "kerkelijke activiteiten en agenda" voor het actuele thema.

De toegang is vrij, voor een consumptie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

U bent van harte welkom!


Programma 2020/ 2021:

 

2-okt-20

Arnold Ziegelaar
Filosoof

Levenskunst in crisistijd

6-nov-20

Pia Velema
Gerontologe

De kunst van het ouder worden

11-dec-20

Rokus Loopik
Directeur Living Museum

Vrijplaats voor kunst en herstel

8-jan-21

Marga Verheije,
Tuinder Leyduin

Tuinieren en leven met de seizoenen

5-feb-21

Maurits Groen
Duurzaam ondernemer

Kansen voor verduurzaming na de crisis

5-mrt-21

Anja van Zalinge,
Stadsarcheoloog Haarlem

6.000 jaar Haarlem

9-apr-21

Geert Timmermans,
Stadsecoloog Amsterdam

De wilde stad

7-mei-21

Marelie van Rongen,
De Toneelschuur

Van Oerol tot Toneelschuur


Annulering Trefpuntcafé 6 november. 

Het Trefpunt Café van 6 november kan in verband met de verscherpte maatregelen inzake het coronavirus helaas niet doorgaan. Wij vragen uw begrip voor deze annulering 

 

De kunst van het ouder worden
op 6 november aanstaande komt - ijs , weder en corona dienende - mevrouw Pia Velema  naar het Trefpuntcafé in Bennebroek om te spreken over de “kunst van het ouder worden”. Zij is gerontologe en m.b.t. het onderwerp In het bijzonder geïnteresseerd in oosterse filosofieën. Deze kijk op het leven reikt veel inspirerende invalshoeken aan welke kunnen helpen het ouder worden te ervaren als een onontkoombare en waardevolle periode in ons leven. Thema’s als verbondenheid, aanpassing, afhankelijkheid, afscheid en vergankelijkheid kunnen  ook op een andere manier beleefd worden dan daar alleen vanuit een westers perspectief naar te kijken. Mevrouw Velema ziet later op de avond naar aanleiding van haar betoog uit naar een boeiende gedachtenwisseling. 
In het Trefpunt Café worden alle geldende corona-maatregelen strikt nageleefd hetgeen ook betekent dat helaas niet meer dan 30 bezoekers zijn toegestaan. Zodoende is er voor een systeem via reservering gekozen. U gelieve uw voorgenomen komst vooraf te melden op  het mailadres aanmelden.tpc@gmail.com
In verband met mogelijk tussentijdse nieuwe cq verdergaande coronamaatregelen wordt voor de zekerheid over het doorgaan  van het Trefpuntcafé aangeraden de zesde november op de website www.pkntrefpunt.nl te kijken : indien de bijeenkomst onverhoopt moet worden geannuleerd zal dit onder het kopje actueel vermeld staan.
Het Trefpunt café opent haar deur om 20 uur met een kopje koffie/thee ; de voorstelling begint om 20:30 uur en duurt inclusief dialoog/ discussie  circa een uur waarna een facultatieve nazit volgt met een drankje. Een ieder is  van harte welkom. 

 
terug
 
 
 

2e Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 09-12-2020 om 10.00u
meer details

Bezinning & verdieping: Ecologische boerderij Wickevoort, goed voor de aarde en goed voor u
datum en tijdstip 10-12-2020 om 20.00 uur.
meer details

Trefpuntcafé: Rokus Loopik, Directeur Living Museum. "Vrijplaats voor kunst en herstel"
datum en tijdstip 11-12-2020 om 20.30 (deuren open, koffie klaar om 20.00)
meer details

 
update: Schoenendoos actie

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.