PKN
Protestantse Gemeente te Bennebroek
 
Kerkelijke activiteiten & agenda
« vorige  |  oktober 2023  |  volgende »

Vrijdag 6 oktober 2023 Trefpuntcafé: "de wijsheid van het niet-weten". Judith van der Wildt, directeur Stadsklooster H'lem
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: Deur open 20.00 uur. Aanvang 20:30 uur

Op 6 oktober komt Judith van der Wildt als directeur van Stadsklooster Haarlem het nieuwe seizoen van het Trefpuntcafé openen onder de titel ‘De wijsheid van het niet-weten’.
Zij heeft een ruime management-/leiderschapservaring in de culturele sector en diverse scholing  op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is schrijven een grote liefde van haar..
 Op authentieke wijze zal zij zelf  vertellen over wie zij is , hoe zij in het leven staat en wat Stadsklooster Haarlem is en hoe zij daar vorm aan geeft.
Om een tipje van de sluier op te lichten:  Stadsklooster Haarlem is een organisatie die zich zorgvuldig en vanuit een innerlijke beweging in verbinding met de wereld ontvouwt.  Stadsklooster Haarlem ‘laat je de stad als klooster ervaren’. Met een scala aan activiteiten op het gebied van zingeving en spiritualiteit op diverse inspirerende plekken in de stad.

 

 

Dinsdag 10 oktober 2023 Bezinning en verdieping. Film: Where are you Adam? Over de monniken op de berg Athos.
Locatie: Pauwehof Heemstede
Tijdstip: 20.00u

Film: Where are you Adam? Over de monniken op de berg Athos.

Op verzoek van de Oekraïense makers hebben we besloten deze film aan ons programma toe te voegen. Het is eigenlijk een documentaire die een inkijk geeft in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. De film is tot op heden al door zo’n 200.000 mensen in 20 verschillende landen bekeken en de makers willen graag een groter publiek bereiken. De film is Nederlands ondertiteld en al vertoond in 100 verschillende katholieke en protestantse parochies en in 20 filmhuizen  in Nederland.
We hebben hier te maken met een uitzonderlijke, visuele rijke en unieke, prachtige, beschouwende documentaire; een eerbiedwaardige waarneming van de wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst. We zien gelovige mensen, die helemaal opgaan in hun werk en gebed, met beproevingen, diverse moeilijkheden en pijn.  De beelden in de film raken je in je ziel door de inzet van de monniken.
We willen u graag een toegangsprijs vragen van 10 euro. Dit geld zal gebruikt worden om Oekraïense families in Oekraïne te helpen en om deels de gemaakte kosten te dekken. De film wordt geïntroduceerd door Katia Novikova samen met de producent van de film, Alexander Plyska.
U wordt van harte uitgenodigd deze film te komen bekijken.

Datum: Dinsdag 10 oktober, 20.00 uur
Plaats: Pauwehof
Contactpersoon: Annet Mourik

 

Woensdag 25 oktober 2023 Koffiekring
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 10.00  - 11.30

 

Dinsdag 31 oktober 2023 Bezinning en verdieping. De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer
Locatie: Trefpunt
Tijdstip: 20.00u

De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer is de meest populaire theoloog uit de twintigste eeuw. Dat komt door zijn revolutionaire gedachten over geloof in God in de moderne tijd. Maar ook door zijn indringende visie op de navolging van Christus. Vooral echter door het feit dat hij in zijn verzet tegen het regiem van Hitler de kant koos van de Joden en andere vervolgden. Dat moest hij met de dood bekopen. Zo is hij een moderne martelaar geworden. Kick Bras schreef een boek over zijn spiritualiteit. Hij zal een lezing houden, waarin hij een korte levensschets van Bonhoeffer geeft en enkele zwaartepunten van zijn spiritualiteit zal toelichten. Ook legt hij ons enkele gedichten van Bonhoeffer ter bespreking voor.
Kick Bras is emeritus-predikant, voormalig docent spiritualiteit aan de (toenmalige) Theologische Universiteit te Kampen en schrijver van het boek Voor het leven. De spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer, Kok Utrecht 2018.

Inleider: ds Kick Bras
Datum:  Donderdag 31 oktober, 20:00 uur                                                                                                           
Plaats: Trefpunt, Bennebroek                                                                                                                              Contactpersoon: Hans Debets

  
 

 


 
 

Viering
datum en tijdstip 14-04-2024 om 10.00u
meer details

Bezinning en verdieping. Film: De vogelwachter
datum en tijdstip 16-04-2024 om 14.00u
meer details

Viering
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10.00u
meer details

Koffiekring
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10.00
meer details

 
GOEDE WEEK EN PAASTIJD
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.